Spring til indhold

Her besvares dine spørgsmål om ingredienser

Vi får ofte spørgsmål om ingredienserne i vores produkter. Når alt kommer til alt, er det kun naturligt at være interesseret i de produkter, man bruger derhjemme og på ens krop.

Vi føler os forpligtet til at give dig svar på, hvorfor vi bruger visse ingredienser, hvad de gør, og om de er sikre.

A person using a deodorant

Aluminiumsalte

Aluminiumsalte har været anvendt i mere end et halvt hundrede år som den aktive ingrediens i antiperspiranter til at kontrollere sved og dermed forbundet kropslugt.

Unilever employees in a laboratory

Kontrol med urenheder

Lette urenheder (kaldet ‘spor’ eller ‘sporurenheder’) kan opstå i nogle produkter, enten fordi de er naturligt til stede i råmaterialer, eller fordi de opstår i fremstillingsprocessen.

Children brushing their teeth

Fluor

At have stærke og sunde tænder og gummer er meget vigtigt for vores helbred og velbefindende. Regelmæssig børstning med tandpasta, der indeholde fluor, hjælper med at forebygge karies og forbedrer mundhygiejnen.

A person washing their hair

Formaldehyddonorer

Formaldehyddonorer anvendes i vid udstrækning i personlig pleje-produkter som sikre og effektive konserveringsmidler. De frigiver lave niveauer af formaldehyd gennem hele produktets holdbarhedstid, og beskytter det mod at blive dårligt.

Ženska-vonja-neoznačeno-stekleničko-detergenta

Dufte

Mange nyder at bruge produkter med dufte. I fremstillingen af dufte bruger vi udelukkende ingredienser af høj kvalitet, som opfylder globale standarder, defineret af The international Fragrance Research Association, IFRA.

A person washing their hands with soap

Metylisotiazolinon (MI)

Vi bruger konserveringsmidler til at konservere husholdnings- og personlig pleje-produkter. Uden dem kan de blive ødelagt af bakterier, gær og mug.

A mother and baby

Vaseline

Petrolatum, der er bedre kendt som vaseline, anvendes i vid udstrækning i skønhedspleje- og personlig pleje-produkter og har en unik fugtighedsgivende evne til forskel fra mange andre salver og cremer.

Plastic scrub beads

Skrubbeperler af plast

Vi holdt op med at bruge skrubbeperler af plast i 2014 som følge af problemerne med akkumulering af mikroplast i verdenshave og søer.

Ruke koje utrljavaju kremu

Konserveringsmidler

Konserveringsmidler hjælper, som navnet antyder, med at holde ting friske. Vi bruger konserveringsmidler til at beskytte vores produkter mod bakterier, gær og mug. Uden dem kan vores produkter begynde at lugte ubehageligt, ændre farve eller give efter for mug.

A person wiping their face

Parabener

Parabener er en gruppe ingredienser, der anvendes som konserveringsmidler i produkter til personlig pleje. Begrebet ‘Paraben’ omhandler mange former for parabener, der alle er lidt forskellige, og nogle af dem findes i naturen.

A mother with a child

Fenoxyetanol

Fenoxyetanol er en klar, farveløs væske med en svag rosenduft, som opstår naturligt, men som regel er syntetisk. Det er et af de mest anvendte konserveringsmidler, der anvendes i produkter til personlig pleje.

A person washing their hair

Silikoner

Mange af de ting folk siger, de kan lide ved vores produkter til personlig pleje – lige fra hårbalsams silkeagtige effekt til den glatte fornemmelse fra roll-on deodoranter – er mulige takket være silikoner.

A person cleaning their kitchen

Natriumhypoklorit

Natriumhypoklorit anvendes i vores husholdningsprodukter, fordi det er et kraftig og hurtigtvirkende desinfektionsmiddel, der bekæmper en bred vifte af mikroorganismer, som bl.a. bakterier og virusser.

A child showing soap on his hands

Triclosan og triclocarban

Gennem deres anvendelse i tandpastaer, mundskyllevand, sæber, deodoranter og rengøringsmidler, hjælper antibakterielle ingredienser med at bevare sunde kroppe og rene hjem.

Small pile of white powder

Titandioxid

Titandioxid er et hvidt pulver udvundet af mineraler. Nogle gange kaldet TiO2, titanium white eller CI 77891, har det været brugt i mange år i en række forskellige produkter, herunder medicin og kosmetik.

Bottle of talcum powder with some powder on yellow surface

Talkum

Talkum er et naturligt forekommende mineral, der anvendes alene som talkumpudder og som en ingrediens i en række skønhedspleje- og personlig pleje-produkter.

Tilbage til toppen