Spring til indhold

Flour

At have stærke og sunde tænder og tandkød er af afgørende betydning for et menneskes sundhed og velvære. En regelmæssig tandbørstning med tandpasta, der indeholder flour, hjælper med til at forebygge kaviteter og forbedrer mundhygiejnen.

Children brushing their teeth

Flour er et naturligt forekommende mineral, der findes i vand i varierende mængder i hele verden. Stoffet findes ligeledes i fødevarer som f.eks. te og fisk. I tandpasta gør stoffet tændernes emalje stærkere og beskytter dem imod syreangreb.

Flour et rutinemæssigt blevet tilføjet til tandpasta i mere end hundrede år og millioner af mennesker bruger det sikkert hver eneste dag.

I mange lande tilsættes flour til drikkevandet for at forbedre den generelle tandsundhed. Ifølge FDI World Dental Federation hjælper tilsætningen af flour 350 millioner mennesker i mere end 30 lande.

Dine spørgsmål besvares:

Hvorfor bruger Unilever flour i tandpasta?

Brugen af flour i tandpasta er en sikker, økonomisk overkommelig og en nem måde at beskytte tænderne imod forfald. Som del af vores Unilever Sustainable Living Plan forpligter vi os til at være med til at forbedre den orale sundhed hos mennesker over hele verden, og vi har et langvarigt samarbejde med FDI World Dental Federation om at fremme vigtigheden af at børste tænderne to gange om dagen med tandpasta, der indeholder flour.

Kan for meget flour skade tænderne?

Børn, der bruger for store mængder af flour i en tidlig alder imens tænderne er under udvikling, kan udvikle pletter på deres tænder, hvilket er kendt som dental flourose. Dog sker dette almindeligvist i lande med meget høje koncentrationer af flour i drikkevandet.

Fordi tandpasta normalt ikke sluges, er der kun tale om en meget lav risiko for at udvikle dental flourose. Dog bør forældre holde øje med deres mindre børn, når de børster deres tænder for at undgå, at de sluger tandpastaen. Virkningerne af den dentale flourose er normalt kun af kosmetisk karakter og er ikke sundhedsskadelige.

Giver for meget flour sundhedsmæssige skader?

Sundhedsproblemer mht. flour kan kun opstå i forbindelse med dets brug i drikkevande, ikke i tandpasta. Når flour indtages, passerer stoffet gennem fordøjelsessystemet, ind i blodbanerne og har en tendens til at ophobe sig i områder i kroppen, der har store mængder af kalcium, såsom knogler og tænder.

The US Environmental Protection Agency har vedtaget et maksimalt indhold tilladt i drikkevand på 4 mg/liter. Langtidseksponering for højere niveauer end dette kan medføre en skeletal flourose, som kan udmunde i stivhed i leddene og smerter, svage knogler og knoglebrud hos ældre mennesker. Videnskabelig forskning har ikke fundet en forbindelse imellem flour og kræft.

Hvilke Unilever produkter indeholder flour?

Alle vores tandpastamærker indeholder flour, herunder Signal, Pepsodent, Mentadent, Aim, Zendium, regenerate og Zhong Hua. Stoffet har betegnelsen natriumflourid eller natriummonoflourphosphat i listen over ingredienser på emballagen.

Tilbage til toppen