Spring til indhold

Formaldehyd donorer

Vi bruger konserveringsmidler til at mindske vækst af mikroorganismer i vores husholdnings- og personlig pleje produkter. Uden dem ville produkterne blive ødelagt af bakterier, gær og mug. Vi er omhyggelige i vores valg af konserveringsmidler, og sørger for, at brugen af dem er sikker og effektiv for brugerne af vores produkter.

A person washing their hair

Vi bruger ikke formaldehyd som et konserveringsmiddel og heller ikke råmaterialer, der er konserveret med maldehyd. Dog anvender vi "formaldehyd donorer" så som dimethyl-dimethyldantoin (også kaldet "DMDMH") i nogle af vores husholdningsprodukter og personlig pleje. Formaldehyd donorer frigiver lave niveauer af formaldehyd gennem hele produktets holdbarhedstid og beskytter det imod at gå tabt, idet mængden af stoffet ligger indenfor de lovgivningsbestemte grænseværdier. Vi bruger ikke maldehyd donorer i vores produkter til babypleje.

Dine spørgsmål besvares:

Hvad er en formaldehyd donor?

Formaldehyd donorer bruges i bredt omfang i produkter til den personlige pleje som et sikkert og effektivt konserveringsmiddel. De frigiver en lille mængde formaldehyd igennem hele produktets holdbarhedstid. Denne langsomme og begrænsede frigivelse holder produkterne friske, samtidigt med, at niveauerne af formaldehyd bevares meget lave. Typiske formaldehyd donorer brugt i vores produkter er DMDMH, imadazolidinylstof, diazlidinylstof, natriymdroxyl og methylglycinat.

Er formaldehyd donorer sikre?

Tilsynsmyndigheder og forskere over hele verden er enige om, at formaldehyd donorer er sikre, i de niveauer som anvendes i husholdningsprodukter og produkter til den personlige pleje.

Det uafhængige amerikanske ekspertpanel, The Independent US Cosmetic Ingredient Review Expert Panel, og den EU-Videnskabelige Komite for Forbrugersikkerhed har begge bekræftet, at formaldehyd donorer er sikre at bruge i kosmetiske produkter. Som med alle andre ingredienser vi bruger i husholdningsprodukter og produkter til den personlige pleje, holder vi altid øje med nye videnskabelige resultater og med den lovgivningsmæssige udvikling. Hvis der kommer nye oplysninger frem om en ingrediens, tager vi dem op til vurdering. Hvis denne nye information ændrer vores forudgående risikovurdering, iværksætter vi altid en foranstaltning.

Er formaldehyd donorer sikre for børn?

Ligesom når det drejer sig om voksne, er internationale lovgivere og førende forskere på området enige om, at formaldehyd donorer er sikre for børn på de niveauer, der anvendes i husholdningsprodukter og i produkter til den personlige pleje. V holder konstant øje med ny videnskabelig forskning og regulerende bestemmelser for at sikre, at vi fortsat holder os opdateret mht. den nyeste viden om emnet. Selvom det ville være sikkert at bruge, bruger vi ikke formaldehyd donorer i vores babyprodukter.

"FORMALDEHYD OPLØSNINGER KAN FORTSAT BRUGES SIKKERT I KOSMETISKE PRODUKTER INDENFOR DE NIVEAUER, DER ER VEDTAGET I DERES SPECIFIKKE INGREDIENSLISTE."

International Journal of Toxicology (Tidsskrift om Toksikologi)
Tilbage til toppen