Spring til indhold

Skrubbeperler i plastik

Vores mærker til den personlige pleje hjælper brugeren med at opnå en hud med et sundt udseende. Eksfoliering - fjernelse af døde hudceller gennem en mild skrubning - er nøglen til dette. Flere ingredienser kan virke som et mildt slibemiddel til at hjælpe med eksfoliering, herunder skrubbeperler i plastik.

Plastic scrub beads

Vi stoppede med at bruge skrubbeperler i plastik i 2014 som en reaktion på bekymringer om opbygningen af mikroplastiske elementer i have og søer. Vi havde tidligere brugt dem i nogle af vores eksfolierende produkter. På nuværende tidspunkt bruger vi alternative eksfolierende ingredienser, som gør det muligt for brugeren at være sikker på, at Unilevers vaskemidler til ansigt og krop ikke er med til at bidrage til opbygningen af mikroplastiske elementer i verdenshavene.

Dine spørgsmål besvares:

Hvilke anternativer findes der til skrubbeperler i plastik?

Vi bruger nu alternative eksfolierende ingredienser, som f.eks. abrikoskerner, majsmel, jordpimpsten, silica og valnøddeskaller.

Hvor kommer mikroplastik i havene fra?

Mikroplastik kommer fra en lang række kilder, herunder i forbindelse med nedbrydningen af større plastikmaterialer i vandet, afgivelse af syntetiske fibre fra tekstiler under tøjvask og fra små plastperler, der anvendes i en række af forbrugs- og industriprodukter. Dog er det kun en meget lille del af mikroplastikken, der stammer fra produkterne til personlig pleje.

Hvrofor har Unilever tidligere brugt skrubbeperler i plastik?

Skrubbeperler i plastik fandtes førhen i et begrænset antal af produkter til personlig pleje, så som ansigtsrensemidler, sæbe, brusegeler og kropsvask. Vi brugte dem, fordi de forsigtigt kan blokere for hudens porer og fjerne de døde celler fra hudens overflade. Mange brugere nød oplevelsen af den forfriskende fornemmelse, som perlerne gav, hvilke typisk var fremstillet af polyethylen.

Er skrubbeperler i plastik sikre?

Sikkerhedsvurderinger har konkluderet, at polyethylen - den plast, der tidligere blev brugt i vores skrubbeperler - er sikker for mennesker, og der er ikke observeret nogen form for virkning af koncentrationer, der typisk findes i miljøet.

"DER ER STADIG LANG VEJ TIL EN VERDEN UDEN PLASTIKPERLER. - UNILEVER HAR BANET VEJEN VED AT LOVE AT FJERNE ALLE MIKROPERLER I 2015."

Tanya Cox, ansvarshavende for plastik i havene, Fauna & Flora International. Kilde: Personal Care Products Council
Tilbage til toppen