Spring til indhold

Dufte

Dufte kan give os en lang række af forskellige følelser. De er en vigtig del af vores hverdag, og de har indflydelse på. Fra den velkendte lugt af vores kære til den indbydende følelse af vores hjem.

A person smelling a bottle of shampoo

Hvilken er den allerførste duft, du kan huske ? Duften fra din bedstemors madlavning? Den sæbe, som du vaskede dig med, før du gik i skole? Duften af din fars parfume eller aftershave? Dufte vækker minder til live og fremkalder følelser. Lugtesansen er tæt knyttet til hukommelsen og kan udløse minder om bestemte øjeblikke fra fortiden ? Hvad var det sidste minde, som en duft erindrede dig om? Hos Unilever mener vi, at dufte har en form for magi - og den udløses, når vi kombinerer kreativitet og forskning. Det er vigtigt at gøre dette klart. Mennesker over hele verden bruger Unilevers produkter i deres hjem, på deres krop og gennem hele deres hverdag for at se godt ud, føre sig godt tilpas og ikke mindst for at dufte dejligt! En dejlig duft kan også bidrage til at skabe hygge og velvære i hverdagen. Dufte er magi. Når man arbejder målrettet med ingredienser, kan man skabe den "helt rigtige duft".

Fremstilling af dufte

Vidste du, at over hele jordkloden med 7,5 milliarder mennesker er der mindre end 900 fuldt kvalificerede parfume-udviklere. Vi er heldige, at vi har vores lille specialteam, der er eksperter på dette område.

Vores team skaber duftene til vores varemærker i tæt samarbejde med de førende dufthuse. Ved at arbejde sammen med de bedste duftudviklere i verden, er vi sikre på, at vi har adgang til viden og ingredienser af højeste kvalitet.

Dufte hænger sammen med vores følelser og humør og behandles i den del af vores hjerne, der kaldes det limbiske system. Nogle duftnuancer appellerer til mange menneskers følelser. De såkaldte Fougere duftnuancer er fx meget populære - med deres indhold af nuancerne lavendel, geranium og træ.

Hvis du bruger vores Dove shampoo, vil du genkende denne duft.Den blev populær i 1960'erne, og i dag bruges den i vid udstrækning til at tilføje en fornemmelse af renhed og friskhed. Fougere duftnuancer er en af 17 forskellige duftgrupper, som vi bruger til at skabe dufte.

Unilever Flower wheel

Små mængder - stor virkning

Der kan bruges snesevis af ingredienser for at skabe en duft, der er perfekt afbalanceret, og som dufter helt perfekt! Nogle gange kan en meget lille mængde af en duftingrediens have stor indflydelse på udviklingen af en duft, som mennesker synes godt om.

Vi bruger også nye videnskabelige teknikker for at fortsætte med at opbygge denne magi. For eksempel bruger vi en teknik, som kaldes "indkapsling" for at bibeholde duften i et produkt. Dette virker som en beskyttelse af duften, som er "gemt" i produktet og frigiver løbende duften.

Unilever frangrance percentage

Vores syn på nogle bestemte duftingredienser

Vi bliver jævnligt spurgt om specifikke duftingredienser. Her er vores syn på nogle af dem, som optager mange forbrugere :

  • Musk giver duften en lang holdbarhed. Syntetisk musk, så som nitromusk og polycyklisk musk (PCMer), blev udviklet som etiske alternativer til musk af animalsk oprindelse.Vi er holdt op med at bruge syntetiske nitromusker, fordi de kan ophobe sig i miljøet. Desuden har vi lyttet til forbrugerne og reduceret vores brug af policykliske muskdufte. Og vi anvender altid - hvor muligt - alternative ingredienser, som kan sikre langtidsholdbare duftnuancer.
  • Lyral er en almindelig duftingrediens med blomsternuancer. Et lille antal mennesker er allergiske overfor Lyral. Men da dette tal synes at være stigende, har vi fjernet denne ingrediens fra vores opskrifter - med undtagelse af en håndfuld produkter, hvor vi stadig arbejder på at finde et alternativ.
  • Ftalater kan bruges til at blande duftingredienser, men vi bruger ikke ftalater. I stedet for bruger vi andre metoder til at blande vores duftingredienser. Du kan læse mere om ftalater her.

Hvad er det rigtige for dig?

Vi ved, at vores forbrugere gerne vil vide mere om dufte. For at møde dette behov tilbyder vi detaljeret information og beskrivelser af de individuelle duftingredienser i vores rengørings- og vaskemidler og personlig pleje produkter under (/whats-in-our-products/).

Vores initiativ om åbenhed mht. ingredienser er beregnet til at hjælpe dig og give dig flere valgmuligheder. Nogle brugere foretrækker at bruge produkter uden aroma eller parfume, enten fordi de foretrækker parfume og aroma-fri produkter eller fordi de er bekymrede for allergiske reaktioner.Af den grund fremstiller vi et udvalg af produkter med en let duft eller duftfrie produkter for at give dig muligheden for at vælge. Du kan se mere om vores adgang til allergier her.

Duft Opskrifter Kan Sammenlignes Med Sammensætningen Af Et Musikstykke. De Består Af En Blanding Af Nøje Sammensatte Elementer. Forskellen Er Dog, At Duft Opskrifter Ikke Er Beskyttet Af Copyright Eller Patenter Men Kun Af Lovgivning Om Forretningshemmeligheder.

International Fragrances Association (Den internationale duftforening)
Tilbage til toppen