Spring til indhold

Vaseline

Petrolatum, bedre kendt som vaseline, anvendes i stor udstrækning i kosmetikprodukter og produkter til personlig pleje.

A mother and baby

Vaseline har en unik evne til at bevare fugtigheden i huden i modsætning til mange andre cremer og salver, som kun sidder på hudens overflade eller som når ind i huden, men fordamper for hurtigt.

Unilevers originale vaseline - Vaseline (TM) hjælper tør hud med at hele ved at låse fugten fast i huden og ved at skabe et beskyttende lag under hudens overflade. Ved at låse fugtigheden inde, hjælper vaseline med at bekæmpe feks. skællende eller skrællende hud og fremskynder hudens naturlige heling.

Produkter til den personlige pleje, der indeholder petrolatum har en lang historie om sikker brug, og Vaseline har været et fast betroet element i de fleste familiers medicinskab i mere end 145 år. Idag er Vaseline renset tredobbelt og har adskillige beskyttende og forebyggende anvendelser, lige fra brug i skønhedspleje til babypleje.

Dine spørgsmål besvares:

Hvor stammer petrolatum fra?

I midten af det 19. århundrede fandt arbejdere i de første oliefelter i USA et gelelignende stof på deres rigge, og de begyndte at bruge det som en salve imod snitsår og forbrændinger. Kemikeren, Robert Chesebrough, opdagede hvordan man kunne destillere denne substans - petrolatum - til en lettere og mere renset udgave, som han markedsførte som vaseline. Siden dengang er vaseline blevet utroligt populær takket været dens effektivitet både i sig selv, men også som en ingrediens i kosmetiske produkter og produkter til personlig pleje.

Er det sikkert at bruge Unilevers personlig pleje produkter, der indeholder petrolatum?

Ja. Den petrolatum, som vi bruger, har gennemgået en optimal rensning og opfylder farmaceutiske standarder. Den er effektiv, grundligt gennemvurderet og sikker at bruge regelmæssigt. Denne opfattelse støttes af en række regulerende myndigheder og af sundhedsmyndigheder, omfattende Food ad Drug Administration, den myndighed, som er ansvarlig for tilsynet med fødevarer og husholdningsprodukter i USA, som anerkender petrolatum som et hyppigt anvendt middel til beskyttelse af huden.

ROBERT PEARY, DEN FØRSTE MAND, DER NÅEDE NORDPOLEN, TOG VASELINE (TM) GEL MED SIG FOR AT BESKYTTE SIN HUD PÅ SIN EKSPEDITION I 1909, FORDI VASELINEN IKKE VIL FRYSE TIL.

Tilbage til toppen