Spring til indhold

Phenoxyethanol

Vi bruger konserveringsmidler til at mindske vækst af mikroorganismer i husholdnings- og personlig pleje produkter. Uden disse ville de kunne blive ødelagt af bakterier, gærsvampe og mug. Vi er omhyggelige i vores valg af konserveringsmidler, og sørger for, at brugen af dem er sikker og effektiv for brugerne af vores produkter.

A mother with a child

Phenoxyethanol er en gennemsigtig, farveløs væske, med en svag rosenduft, som forekommer naturligt, men som er mere normal syntetisk. Det er et af de hyppigst anvendte konserveringsmidler i vores produkter til den personlige pleje. Det er sikkert, effektivt og bruges på tværs af en lang række af produkter.

Dine spørgsmål besvares:

Hvilke af Unilevers produkter indeholder phenoxyethanol?

Vi bruger phenoxyethanol på tværs af vores udvalg af produkter til den personlige pleje, herunder fugtighedscreme, rensemidler, sæber, fugtighedsservietter og hudcremer til baby. Vi bruger også stoffet i nogle flydende vaskemidler.

Er phenoxyethanol sikker at bruge i alle aldersgrupper?

Phenoxyethanol har en dokumenteret historik som værende et sikkert og effektivt konserveringsmiddel. Forskellige konserveringsmidler virker bedre i forskellige produkter og phenoxyethanol er særdeles effektivt i milde opløsninger, som er bedst for spædbørn.

Vores sikkerhedsvurderinger viser, at phenoxyethanol er et effektivt konserveringsmiddel i kosmetiske produkter til alle aldersgrupper, med en koncentation på op til 1%. Dette stemmer overens med de niveauer, der er vedtaget i EU-Forordninger.

Effektive konserveringsmidler er af vital betydning, i særdeleshed når det drejer sig om produkter henvendt til børn, fordi denne aldersgruppe er særligt sårbar overfor infektioner. På baggrund af eksisterende videnskabelige resultater er det bevist, at brugen af phenoxyethanol indenfor de vedtagne sikkerhedsbegrænsninger er helt sikker for alle alle, heruden også for små børn. Som med alle andre ingredienser vi bruger i husholdningsprodukter og produkter til den personlige pleje, holder vi altid øje med nye videnskabelige resultater og med den lovgivningsmæssige udvikling.

"BRUGEN AF PHENOXYETHANOL ER SIKKER OG EFFEKTIV INDENFOR DE VEDTAGNE SIKKERHEDSBEGRÆNSNINGER, DER GÆLDER FOR PRODUKTER TIL DEN PERSONLIGE PLEJE OG KOSMETIK... OG DETS SIKKERHED ER BLEVET UDTRYKKELIGT DOKUMENTERET BÅDE MHT. STOFFETS VIRKNING PÅ MENNESKETS SUNDHED OG PÅ MILJØET."

Phenoxyethanol as a Safe and Important Preservative in Personal Care (Phenoxyethanol som et sikkert og vigtigt konserveringsmiddel i produkter til personlig pleje), J Krowka et al, Cosmetics &Toiletries (online: Den 23. april 2014); print 129(5) 24-27 (juni 2014)
Tilbage til toppen