Spring til indhold

Titandioxid er et hvidt pulver udvundet af naturligt forekommende mineraler. Det kaldes sommetider TiO2, titanium hvid eller CI 77891, og er blevet anvendt i mange år i mange forskellige produkter bl.a. fødevarer, medicinalvarer og kosmetik. I fødevarer kaldes titandioxid som regel E171.

Her besvares dine spørgsmål

Hvilke forskellige former for titandioxid findes i skønhedspleje- og personlig pleje-produkter?

Titandioxid fremstilles i pigmentkvalitet eller nanokvalitet.

Titandioxid af pigmentkvalitet fremstilles i meget større partikelstørrelse end nanokvalitet. Det anvendes som farvemiddel til at gøre produktformler hvide og skinnende. Titandioxid af nanokvalitet laves til meget fine (nano) partikler og er gennemsigtig eller farveløs. Det anvendes almindeligvis i solcremer til at yde effektiv beskyttelse mod potentielt skadelige UV-stråler.

Er titandioxid sikker?

Titandioxid anses for at være sikker at bruge i kosmetik og fødevareprodukter af ekspertorganisationer overalt i verden bl.a. EU’s Videnskabelige Komite for Forbrugersikkerhed (SCCS), WHO’s fælles ekspert komité om fødevareadditiver (JECFA) og levnedsmiddelstyrelsen i USA (FDA). Titandioxid af nanokvalitet er blevet vurderet af SCCS og godkendt af Europa-Kommissionen til brug som et UV-filter.

Lige som alle vores produkter og ingredienser opfylder den titandioxid, vi anvender, de højeste standarder for kvalitet og sikkerhed, og vi respekterer alle gældende love og forordninger såvel som vores egne sikkerhedsvurderinger. Vores videnskabsfolk fortsætter med at gennemgå de seneste videnskabelige data og er ikke i tvivl om, at den titandioxid, der anvendes i vores produkter er sikker.

Skal jeg være betænkelig ved, at der anvendes titandioxid i min tandpasta?

Nej. Titandioxiden vi anvender i vores tandpasta er dokumenteret sikker af sundhedseksperter over hele verden. Den anvendes i vores tandpasta som et hvidt farvemiddel i en ikke-nanoform som defineret iht. europæiske forordninger. Det er et godkendt farvemiddel i kosmetik, og vi overholder alle forordninger, der gæler for det.

Findes der alternativer til tandpasta med titandioxid?

Flere af vores tandpastaer indeholder ikke titandioxid som bl.a. nogle af vores Signal-produkter (Signal Bio, Signal Nature Element, Signal White System, Signal Kids (Baby & Junior), Signal White Now Detox, Signal Anti-Cavity), Love Beauty and Planet samt Schmidt’s Naturals.

Er der andre produkter, hvor I anvender titandioxid?

Vi bruger titandioxid som farvemiddel i nogle husholdningsprodukter bl.a. vaskemidler, opvasketabletter og toiletblokke. Vi anvender den også som farvemiddel i nogle få fødevareprodukter f.eks. nogle af vores dressinger og isprodukter.

Hvordan kan jeg vide, om et Unilever-produkt indeholder titandioxid?

Titandioxid findes ofte i ingredienslisten på produktmærkaten, når det anvendes i fødevarer og husholdnings-, skønhedspleje- og personlig pleje-produkter.

I fødevarer står titandioxid anført på produktmærkaten som ‘E171’ eller titandioxid afhængig af de lokale forordninger. I skønhedspleje- og personlig pleje-produkter er ingrediensen anført med farveindeksnummeret (CI) ‘CI 77891’. Når der anvendes titandioxid af nanokvalitet i vores solcremer, omtales det som ‘titandioxid’ [nano] i ingredienslisten.

I husholdningsprodukter deklareres tilstedeværelsen af titandioxid på linje med lokale forordninger, hvilket kan variere fra land til land. I nogle lande deklareres titandioxid ikke, hvis der kun anvendes en lille mængde af ingrediensen. I andre lande grupperes titandioxid under ’farvemidler’ i ingredienslisten. I Europa kræver forordninger, at alle ingredienser i husholdningsmidler skal angives via en hjemmeside med understøttende information. Du kan finde vores informationsside om produktingredienser ved at gå til ‘Hvad indeholder vores produkter?’.