Spring til indhold

Titandioxid

Titandioxid er et hvidt pulver udvundet af mineraler. Nogle gange kaldet TiO2, titanium white eller CI 77891, har det været brugt i mange år i en række forskellige produkter, herunder medicin og kosmetik.

Besvar dine spørgsmål

I hvilke former findes titaniumdioxid i skønhedsprodukter og produkter til personlig pleje?

Titandioxid fremstilles i pigment- eller nanokvalitet.

Pigmentkvalitet titaniumdioxid har en meget større partikelstørrelse end nano-kvalitet. Det bruges som farvestof til at blege og belyse produktformuleringer. Nano-kvalitet titaniumdioxid er fremstillet i meget fine (nano) partikler og er gennemsigtig og farveløs. Det er almindeligt anvendt i solcreme for at beskytte mod ultraviolet stråling.

Er titaniumdioxid sikkert?

Globale ekspertorganer svarer, at det er sikkert at bruge titaniumoxid i kosmetiske produkter, herunder Europas videnskabelige komité for forbrugersikkerhed (SCCS) og USA. Food and Drug Administration (FDA). Titandioxid af nanokvalitet er blevet evalueret af SCCS og er godkendt af Europa-Kommissionen til brug som UV-filter.

Som alle Unilevers produkter og ingredienser, opfylder den titaniumdioxid, vi bruger, de højeste kvalitets- og sikkerhedsstandarder og overholder alle gældende love og regler sammen med vores egne sikkerhedsstandarder. Vores forskere fortsætter med at gennemgå de seneste videnskabelige resultater og er overbeviste om, at titaniumdioxid i vores produkter er helt sikkert.

Skal jeg være bekymret for titaniumdioxiden i min tandpasta?

Nej, titaniumdioxiden i vores tandpastaer har vist sig at være sikker af sundhedseksperter over hele verden. Det bruges i vores tandpastaer som et hvidt farvestof, i ikke-nano-form i henhold til europæisk lovgivning. Det er et godkendt farvestof til kosmetik, og vi overholder alle gældende regler.

Findes der tandpasta uden titaniumdioxid?

Flere af vores tandpastaer indeholder ikke titaniumdioxid, herunder nogle af vores Signalprodukter (Signal Bio, Signal Nature Element, Signal White System, Signal Kids (Baby & Junior), Signal White Now Detox, Signal Anti-Cavity), Love Beauty og Planet og Schmidts Naturals.

Er der titaniumdioxid i nogle af dine andre produkter?

Vi bruger titaniumdioxid som farvestof i nogle rengøringsmidler til hjemmet, f.eks. opvaskemiddel, opvasketabletter og toiletrens.

Hvordan ved jeg, om et Unilever-produkt indeholder titaniumdioxid?

Titandioxid er ofte opført i ingredienslisten på produktetiketten til rengørings-, skønheds- og personlig hygiejneprodukter.

I skønheds- og personlig hygiejneprodukter er ingrediensen opført efter farveindeksnummer 'CI 77891'. Når titandioxid af nanokvalitet anvendes i vores solcremer, er dette angivet som "Titaniumdioxid" i ingredienslisten.

Rengøringsprodukter til hjemmet indikerer tilstedeværelsen af ​​titaniumdioxid i overensstemmelse med lokale regler, som kan variere fra land til land. I nogle lande er titaniumdioxid ikke deklareret, hvis det kun er en lille mængde. I andre lande er titaniumdioxid opført under farvestoffer i ingredienslisten. I Europa skal alle ingredienser i rengøringsprodukter til hjemmet være tilgængelige via en tilknyttet hjemmeside. Du kan finde vores produktingrediensside ved at gå til 'Ingredienserne i vores produkter'.

Tilbage til toppen