Spring til indhold

Natriumhypochlorit

Vores mærker hjælper med at holde hjem og arbejdspladser rene, friske og beskyttede imod mikrober. I mange årtier har vi brugt natriumhypochlorit i vores husholdningsprodukter, da det er et effektivt og hurtigtvirkende desinficerende middel, der bekæmper en lang række mikroorganismer, herunder bakterier og vira.

A person cleaning their kitchen

Natriumhypochlorit er den aktive ingrediens i de fleste blegemidler, der bruges i husholdningen. Det bekæmper bakterier, selv i meget lave koncentrationer, og er et fremragende middel til at fjerne pletter og uønskede lugte. Askillige videnskabelige undersøgelser har vist, at det er sikkert af bruge dette stof, når det bruges som angivet på produktets etikette. Eftersom blegemiddel næsten desintegreres fuldstændigt i salt og vand, er det sikkert at lade det skylle ud i afløbet.

Dine spørgsmål besvares:

Hvorfor bruger Unilever natriumhypochlorit?

Vi bruger natriumhypochlorit, fordi det er en meget effektiv måde til at destruere en lang række af skadelige mikrorganismer på, så som bakterier, vira og svamp. Det virker selv i meget lave koncentrationer - og bruges derfor ofte til at rense drikkevand og holde swimmingpools i en hygiejnisk stand.

Er det sikkert at bruge natriumhypochlorit?

Askillige videnskabelige undersøgelser har vist, at det er sikkert at bruge dette stof, når det bruges som angivet på produktets etikette. Hvis det bruges forkert, kan natriumhypochlorit forårsage irrition af hud og øjne, især i ikke opløst tilstand. Det er derfor, at det er vigtigt at bruge og opbevare blegemidler korrekt, så der undgås kontakt med huden og at sprøjte blegemidler ind i øjnene som det er forklaret på produktets emballage. Ligeledes er det af stor betydning ikke at blande blegemidler med ammoniak, syrer eller med andre rengøringsmidler. Blanding af blegemidler med almindelige rengøringsmidler kan forårsage alvorlige skader.

Er det sikkert at bruge natriumhypochlorit for miljøet?

Når det har været brugt, nedbrydes atriumhypochlorit hurtigt, idet det danner salt og vand. Adskillige detaljerede videnskabelige rapporter viser, at den normale brug i hjemmet a natriumhypochlorit er sikkert for miljøet.

Hvilke af Unilevers produkter indeholder natriumhypochlorit?

Nogle af vores desinficerende husholdningsmidler, så som Domestos, indeholder natriumhypochlorit.

Tilbage til toppen